79.00 лв
Цвят
бял
бял
Размер
50/70 cm 20/27 inches
Информация за продукта
Артикул: 113173

Възглавницата от вълнени перли и естествени люспи латекс съчетават най -добрите свойства на двата материала.
Възглавниците от 100% вълна и 100% натурален латекс съдържат хомогенна смес от малки вълнени перли и естествени люспи от латекс. Сместа съдържа еднакво количество на вълна и латекс. Тъй като вълната е по -обемна за същото тегло, възглавницата изглежда сякаш съдържа повече вълна от латекс.
Предимства на вълната във възглавницата
Без изпотяване или загряване
Вълната е влакно, което диша. То е в състояние да абсорбира до 30% от теглото си във влага и да го обменя с околния въздух. По този начин регулира влажността на главата и предотвратява прегряването. Вълната позволява здравословен сън без изпотяване. Дори през лятото вълнената възглавница остава перфектно удобна. Това ще бъде особено добре дошло за деца и хора, които са склонни да се потят повече.

Защо вълна?

Здравословни фибри
Вълната е здравословно естествено влакно, което не създава статичен заряд. Противно на общоприетото схващане, вълната е естествено антипрах и анти акари. Докато диша, тя остава суха среда, неблагоприятна за развитието им. Освен това е леко абразивна. Естественото движение на вълнените влакна между тях срязва акарите. Следователно страдащите от алергии могат без проблем да използват възглавница от вълна и латекс.
Вълнените мъниста придават обем и остават независими един от друг. Те са оформени от кардирана вълна чрез механичен процес, който пресича влакната в няколко посоки. Вълнени мъниста се смесват много добре с люспи от латекс и не образуват степване и сплескване. Лесно се разпространяват във възглавницата.
Измива се много внимателно и екологично с не-варовикова вода на местно ниво. Нашата вълна е напълно чиста с неутрална миризма.

Ползите от латекса
Когато се използва във възглавници, вълната има само един недостатък: под тежестта на главата тя има тенденция да се компресира с времето. Естественият латекс е еластично вещество с много висока устойчивост.Едно от най-важните свойства на латекса е страхотната му еластичност, може да се разпъне до 200% и пак да запази здравината си. Ако се компресира под тежестта на главата, винаги се връща към първоначалната си форма. В комбинация с вълна, латексът предотвратява степването и придава на възглавницата повече пружиниране и пухкавост. Латексът също е хипоалергенен и бактериостатичен.
Този латекс е 100% естествен, направен изключително от каучуково дърво, отглеждано в Индия или Шри Ланка.

Състав

100% вълна и 100% натурален латекс

Инструкции

Пълнежа не се пере ! / Да се пере само калъфа на 30 градуса / Да не се ползва сушилня !

Гарантирано Кaчество
Гарантирано Кaчество
При нас ще откриете натурални продукти с гарантирано качество от български производител!
Време за доставка
Време за доставка
За продукти на склад от 1 до 2 раб. дни и до 7 раб. дни, за продукти, които не са налични на склад.
30 дни за връщане и замяна
30 дни за връщане и замяна
Можете да върнете поръчаните от вас продукти в 30 дневен срок без да посочвате основание.
+359888015999
+359888015999
Нашите консултанти са на разположение, за да ви помогнат с повече информация или съвет при покупка.